ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: شنبه 28 تیر 1399
وکیل برای طلاق به درخواست زن - زوجه

 وکیل برای طلاق به درخواست زن - زوجه

قانون مدنی در مبحث طلاق به درخواست زوجه از فقه اسلامی الهام گرفته است. در طلاق اصل بر این است که حق طلاق وفق ماده 1133 قانون مدنی با مرد می باشد و زوج هر زمانی که اراده کند بدون هیچ عذر و بهانه و اثبات امری می تواند همسر خود را طلاق دهد. همچنین اصل بر این است که زوجه نمی تواند از زوج طلاق گیرد مگر در موارد خاص که در مواد 1129 و 1130 موجباتی را برای طلاق به درخواست زن مقرر داشته است.

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1722
 

مهم ترین موارد طلاق به درخواست زن

  • در ماده 1129 از استنکاف مرد از دادن نفقه زن بحث شده است و در صورت عدم توانایی به الزام زوج به پرداخت نفقه زن می تواند از مرد طلاق گیرد و بدون اذن مرد از وی جدا شود. و مبنای آن حقی است که قانون برای زن قائل گشته است چرا که هزینه زندگی زن (نفقه) بر عهده شوهر می باشد و در صورت عدم پرداخت شرایط زندگی برای زن سخت خواهد شد.
  • در صورتی که مرد از زمان گذشته نفقه ای به زن بدهکار بوده باشد و همچنان برای آینده نیز به زن بابت نفقه مدیون بوده باشد در هر دو صورت برای زن حق طلاق ایجاد خواهد کرد؟ در مورد نخست حق طلاق برای زوجه ایجاد نخواهد شد و حق طلاق برای زوجه فقط نسبت به نفقه آینده می باشد.مورد دوم ماده 1130 قانون مدنی است که از قاعده لاحرج از قواعد مشهور فقهی است استنباط شده است.
  • عسر و حرج به معنای شرایط سخت زندگی برای زن بحث شده است که در این صورت اگر دوام زندگی زناشویی برای زن موجب مشقت شدید و غیر قابل تحمل شود قانون به زن این اجازه را داده که از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
  • ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت ۶ ماه متوالی و ۹ ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
  • اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع و عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
  • محکومیت قطعی زوج به حبس ۵ سال یا بیشتر .
  • ضرب و شتم یا هر گونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
  • ابتلاء زوج به بیماریهای صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل کند .قانونگزار صدور حکم را مشروط به اختلال در زندگی مشترک ساخته است.
  • مورد سوم در خصوص ماده 1029 می باشد که قانون مدنی به زنی که شوهر او چهار سال غایب مفقود الاثر بوده باشد اجازه داده است تا از دادگاه تقاضای طلاق غیابی نماید.
  • در خصوص ماده 1029 دادگاه زمانی می تواند حکم طلاق صادر نماید که طبق ماده 1023 قانون مدنی دادگاه پس از دریافت درخواست طلاق از جانب زن در یکی از جراید محل و در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار تهران سه دفعه متوالی هرکدام به فاصله یک ماه آگهی کند و اشخاصی را که ممکن است از غایب خبری داشته باشند دعوت نماید که اگر از وی خبری دارند به اطلاع دادگاع دادگاه برسانند .هرگاه یک سال از تاریخ نشر اولین آگهی بگذرد و حیات غایب ثابت نشود دادگاه حکم طلاق ثابت می کند.
  • قانون مدنی در مبحث طلاق به درخواست زوجه از فقه اسلامی الهام گرفته است در طلاق اصل براین است که حق طلاق وفق ماده 1133 قانون مدنی با مرد می باشد و زوج هر زمانی که اراده کند بدون هیچ عذر و بهانه و اثبات امری میتواند همسر خود را طلاق دهد.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجوی مطلب موردنظر

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.