ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

منو
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 07 خرداد 1403

 نوع جرم و مجازات برداشتن اموال از مغازه توسط شاگرد یا کارگر

سلام. شاگردی داشتم که وقتی من نبودم از مغازه جنس بر می داشت. بعد از اینکه دوربینها را چک کردم دیدم خیلی جنس برده چون اشنا بود یک تعهد و اقرار از او گرفتم. برای اینکار شاهد هم دارم و قرار شد خسارتم را بدهد. الان هم از او شکایت کردم. شاهدها و فیلمهاش رو هم دادم به قاضی نگاه کرد. قاضی به او ۵ روز فرصت داده که ضامن بیاره یا وکیل بگیره .لطفاً بگید نوع جرم و مجازات برداشتن اموال توسط شاگرد یا کارگر و در کل حکم کارهایی که این فرد انجام داده چیه ؟ سرقت محسوب میشه یا خیانت در امانت ؟ و چه مجازاتی برای او در نظر خواهند گرفت ؟ 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 187

مجازات سرقت شاگرد مغازه

 

در صورتی که شاگرد مغازه اجناسی را از مغازه برباید، جرم و مجازاتش چیست ؟

  • سرقت عبارت است از ربایش مال متعلق به دیگری.
  • رفتار مرتکب در بزه سرقت به صورت ربایش به منصه ظهور می رسد ربودن به معنای گرفتن برداشتن و أمثال آنها می باشد.
  • ربایش اصلی ترین عنصر مادی تشکیل دهنده جرم سرقت است و به نوعی وجه افتراق آن از سایر جرایم است ؛ ربایش در اصطلاح به معنای تصرف، اثبات وضع ید بر مال متعلق به دیگری است. که با نقل مکان از جایی به جای دیگر صورت می گیرد.
  • موضوع سرقت نیز دارای اوصافی است که با جمع تمام شروط به وقوع می پیوند؛

1- مالیت داشتن - یعنی قابل تقویم به پول باشد و مالیت مشروع و عرفی داشته باشد؛ البته طبق نظریه مشورتی مشروبات الکلی و تجهیزات ماهواره چون نامشروع است شاید مالیت نداشته باشد اما عرفا مورد معامله قرار می گیرد و مالیت دارد.  

2- منقول بودن - ربایش مال غیر منقول قابل تصور نیست .

3- متعلق به غیر بودن

  • بزه مزبور در زمره جرایم مقید به نتیجه است که در صورت حصول نتایج مجرمانه قابل مجازات خواهد بود. 
  • همچنین این جرم در زمره جرایم عمدی است و مقصود از رکن یا عنصر معنوی همان رفتار مجرمانه همراه با آگاهی است و مقصود از آگاهی علم به حکم و موضوع رفتار مجرمانه است علاوه بر این با توجه که سو نیت خاص نیز در جرایم مقید به نتیجه نیاز است همین که شخص قصد انتفاع و محروم ساختن مالک را داشته باشد حتی به صورت موقت باز هم بزه مذکور رخ داده است و قصد تملک لازم نیست. 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات برداشتن اموال از مغازه توسط شاگرد مغازه

♦  پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که شاگرد مغازه را در نبود صاحب کار امین اموال بدانیم یا خیر! در صورتی که امین فرض نشود که با توجه به صورت سوال چنین نبوده است و بزه ارتکابی ربایش و سرقت است و اگر ید شاگرد را امانی بدانیم و اوضاع و احوال نشان دهنده سپردن و به امانت گذاشتن اموال به وی باشد احتمال وقوع جرم خیانت در امانت وجود خواهد داشت.

 مطابق ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اگر مقدار سرقت زیر ۲۰ میلیون تومان بوده باشد جرم قابل گذشت است و با شکایت شما تعقیب آغاز خواهد شد و اگر هم شما گذشت کنید قرار موقوفی تعقیب صادر خواهد شد.
طبق ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی در سایر موارد که سرقت مقرون به شرایط مذکور در مواد فوق (بند های ماده ۶۵۶ قانون مجازات) نباشد مجازات مرتکب، حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق خواهد بود.

مستندات قانونی - جرم و مجازات سرقت کارگر از مغازه

ماده ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی

در صورتی که سرقت جامع شرایط حد نباشد و مقرون به یکی از شرایط زیر باشد مرتکب به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم می شود:
۱- سرقت در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا در توابع آن یا در محل های عمومی از قبیل مسجد و حمام و غیر اینها واقع شده باشد.
۲- سرقت در جایی واقع شده باشد که به واسطه درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد.
۳- در صورتی که سرقت در شب واقع شده باشد.
۴- سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.
۵- سارق مستخدم بوده و مال مخدوم خود را دزدیده یا مال دیگری را در منزل مخدوم خود یا منزل دیگری که به اتفاق مخدوم به آن جا رفته یا شاگرد یا کارگر بوده و یا در محلی که معمولاً محل کار وی بوده از قبیل خانه، دکان، کارگاه، کارخانه و انبار سرقت نموده باشد.
۶- هرگاه اداره کنندگان هتل و مسافرخانه و کاروانسرا و کاروان و بطور کلی کسانی که به اقتضای شغل اموالی در دسترس آنان است تمام یا قسمتی از آن را مورد دستبرد قرار دهند.

ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی

در سایر موارد که سرقت مقرون به شرایط مذکور در مواد فوق نباشد مجازات مرتکب، حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق خواهد بود.
ماده ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی

در کلیه موارد سرقت و ربودن اموال مذکور در این فصل دادگاه علاوه بر مجازات تعیین شده سارق یا رباینده را به رد عین و در صورت فقدان عین به رد مثل یا قیمت مال مسروقه یا ربوده شده و جبران خسارت وارده محکوم خواهد نمود.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.